Since `23

Zonnestudio PicoBelloo

Tattoo onder de zonnebank: hier moet je op letten

Als trotse bezitter van een of meer tattoos, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Maar wist je dat een bezoek aan de zonnebank invloed kan hebben op je tattoo? In deze blog leggen we uit waarom je voorzichtig moet zijn met een tattoo onder de zonnebank, en geven we je enkele tips om je inkt te beschermen.

Waarom voorzichtig met een tattoo onder de zonnebank

UV-straling kan een grote impact hebben op de kleur en kwaliteit van je tattoo. Het kan de kleuren van je tattoo vervagen en de huid rondom de tattoo kan verbranden. Dit kan niet alleen pijnlijk zijn, maar ook leiden tot roodheid, zwelling, en uiteindelijk zelfs vervaging van de inkt. Daarom is het cruciaal om je tattoos goed te beschermen als je besluit om onder de zonnebank te gaan.

Gebruik een zonnecrème met tattoo bescherming

Als je toch onder de zonnebank wilt, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen om je tattoo te beschermen. Een van de beste manieren om dit te doen, is door het gebruik van een zonnecrème die speciaal is ontwikkeld voor tattoos. Deze crèmes bevatten ingrediënten die helpen de kleuren van je tatoeage te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling.

Waarom je tattoo afplakken

Een andere effectieve methode om je tattoo te beschermen onder de zonnebank, is door deze af te plakken. Je kunt hiervoor een schone doek of speciale folie gebruiken. Het afplakken van je tattoo helpt om directe blootstelling aan UV-licht te voorkomen, waardoor de kans op vervaging aanzienlijk vermindert.

Nazorg van met een tattoo onder de zonnebank

Na je sessie onder de zonnebank is het belangrijk om extra zorg te besteden aan je tattoo. Het is aan te raden om een milde, hydraterende crème te gebruiken om je huid te kalmeren en de kleur van je tatoeage te behouden. Zorg ervoor dat de producten die je gebruikt vrij zijn van agressieve chemicaliën die de huid kunnen irriteren of de inkt verder kunnen doen vervagen.

 

Door deze richtlijnen te volgen, kun je helpen de levensduur van je tattoo te verlengen en ervoor zorgen dat deze er op zijn best blijft uitzien, zelfs als je graag van de zonnebank geniet.

Gerelateerde blog posts

Scroll naar boven